KÜTÜPHANEMİZ HAKKINDA
Kitabın yararlarının anlaşılması ve sayılarının çoğalması sonucu kitaplıklar oluşmuştur. Kitaplıkların gelişmesi ile kütüphaneler meydana gelir. ‘’Kütüphane’’ Arapça ‘kitap’ kelimesinin çoğul şekline yer eki olan ‘hane’nin eklenmesiyle oluşan bir kelimedir ve ‘kitapların bulunduğu yer’ anlamına gelir.
Kütüphaneler günümüzde gerçek bilgiyi doğru ve direk olarak bulabileceğimiz yerlerdir.Eski çağlardan beri bu durum böyle süregelmiştir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur.
Aktiffelsefe Bornova Şubesi bünyesinde, 2007 Eylül ayında gönüllü ellerle inşa edilen kütüphanemiz henüz çok genç olmasına rağmen büyük bir hızla gelişmektedir. Bunun sebebi kütüphanenin gönüllülük temellerine dayanmasıdır. Kütüphanemizin kurulma amacı insanların doğru ve gerçeklere bilginin asıl kaynağından ulaşabilecekleri bir kütüphane sunmaktır.
Kütüphanemizde yaklaşık 1500 kitap bulunmaktadır. Kitaplarımız DEWEY sistemine göre sınıflandırılmıştır. Tamamen amatör ruha sahip gönüllülerle birlikte bu düzen yıllardır korunmaktadır. Her kitap önce tamir edilip teker teker kaplanarak raflara konulmuştur. Kütüphanemizde kitap alışverişi ve istatistiki veriler barkodlu kütüphane programı yardımıyla tutulmaktadır.
Kütüphanemiz, kitapların ders konularına göre sınıflandırıldığı “Hermes ” adlı bir veri tabanına sahiptir. Bu programda gönüllü arkadaşlar tarafından yazılmış olup amacı kişilerin ilgilendiği konulara daha çabuk ve sağlıklı temas etmesini sağlamaktadır. Kitaplarımız ağırlıklı olarak seminerlerimize yönelik referans kitaplarıdır.En çok okunan kitaplar Bhagavat Gita ve Platon’un Devlet adlı eseridir. Aylık ortalama 30 kitap ödünç veren kütüphanemize tüm kitap severleri ve araştırmacıları beklemekteyiz.